Sokol Brno I buduje projekt Dětského centra

Brno 17. května (PROTEXT)

Foto: Roman Franc

Zastupitelstvo města Brna dnes schválilo investiční dotaci ve výši 18 milionů korun na projekt Dětského centra Sokola Brno I. Projekt připravuje Sokol Brno I od roku 2012 a je koncipován jako první etapa v celkové obnově sokolského Stadionu na Kounicově ulici.

Stadion z roku 1929 od architekta Jindřicha Kumpošta a Miloše Lamla je největší sokolovnou v České republice a patří k největším sportovním areálům v Brně, který týdně navštíví několik tisíc návštěvníků. Poslední výrazné stavební obnovy se Stadion dočkal v 70. letech minulého století. Právě proto realizuje vedení Sokola Brno I projekty vedoucí k postupné obnově a adaptaci areálu pro sportovní a společenské aktivity na úrovni 21. století.

Už v letošním roce započne první etapa obnovy spojená s rekonstrukcí prostor, které v minulosti využíval Československý rozhlas. V těchto prostorách vznikne Dětské centrum zaměřené na všestrannou pohybovou průpravu dětí ve věku od 2 do 12 let s kapacitou pro 600 dětí. "Sokol Brno I je největší sokolskou jednotou v zemi s 1400 členy, přičemž převažují právě děti v přípravkách různých oddílů. Právě proto, že zde dominují děti a že stále stoupá poptávka rodičů po všestranném pohybu svých dětí, rozhodli jsme se v obnově Stadionu začít právě u dětí," popisuje Michal Doležel, místostarosta Sokola Brno I. "Chceme, aby se děti v prvních letech svého života naučily hýbat a ovládat své tělo dříve než se začnou profilovat v konkrétnímu sportu. Naše Dětské centrum má děti právě tyto schopnosti naučit tak, aby měly z pohybu radost," doplňuje Doležel.

Rekonstrukce prostor Stadionu pro projekt Dětského centra vychází na 40,5 milionů korun, přičemž výraznými finančními partnery jsou Jihomoravský kraj, statutární město Brno a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Zastupitelstvo Jihomoravského kraje podpořilo projekt 5 miliony a dnes schválilo zastupitelstvo města Brna dotaci ve výši 18 milionů. Na Ministerstvu školství má Sokol Brno I v současné době podanou žádost na 12,5 milionu korun. S Jihomoravským krajem pak Sokol Brno I na projektu participuje ještě v úrovni spolupráce s krajskou školkou, jejíž děti budou Dětské centrum využívat. Stavební práce jsou naplánovány na červen 2016 - duben 2017.

Kontakt:

T.J. Sokol Brno I

e-mail: mdolezel@seznam.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-správa-kondice-Sokol-T.J. Sokol Brno I

Region
Brno region

Building industry, housing and real property