Bombardier oznámil prodej letadla Q200 Dash 8 (r) do Tchaj-wanu

Společnost Bombardier Aerospace dnes oznámila prodej svého 37místného letadla Q200 Dash 8 (r) společnosti UNI Airways Cooperation, která má své sídlo v tchaj-wanském hlavním městě Taj-Peji. UNI Airways má také možnost zvolit si další letadlo Q200.

Model letadla Q200 společnosti UNI Airways bude užíván na trase mezi Taj-Pejí a sousedícím ostrovem Matsu Island. Kvůli krátké přistávací ploše letadlo Q200 bude vybaveno alternativní volbou výkonu letadla, která zvýší již pozoruhodnou schopnost vzletu z letiště. UNI Airways, dceřiná společnost taj-wanské EVA Airways, zahrnuje bývalou Great China Airlines (GCA) a bývalou Taiwain Airwais. UNI Airways v současné době provozuje dvanáct 56místných letadel Series 300 včetně prvních dvou letadel Q300 se systémem na omezení hluku a vibrací (Noise and Vibration Suppression system) poskytující klid a pohodlí, který je nyní standardním vybavením turbovrtulových letadel. UNI Airways doplní letos svoji letku později, až bude dodáno prvních šest nových letadel Q400 se 78 místy.

"Společnost Bombardier oceňovala svého zákazníka Great China Airlines, který od svého vzniku užíval produkty z rodiny Dash 8," řekl Robert Gillespie, prezident Bombardier Aerospace Regional Aircraft. "Jsme velmi hrdí na to, že se UNI Airways rozhodl pokračovat v rozšiřování své obchodní činnosti pomocí řady letadel Q z rodiny Dash 8.

Bombardier Aerospace, který je dceřinou společností Bombardier Inc., je třetím největším výrobcem civilních letadel na světě s výrobní činností ve třech zemích. Bombardier Aerospace je vedoucí společností na regionálním trhu 20 až 70místných letadel, když nabízí úplnou řadu jak turbovrtulových, tak tryskových letadel. Společnost má nejširší řadu obchodních letadel a nabízí jak úplné, tak i částečné vlastnictví těchto produktů. Společnost také vyrábí letadla používané k hašení a na moři. Bombadier Aerospace zajišťuje pro své obchodní a vojenské zákazníky stejně jako pro místní aerolinky technické služby, údržbu letadel a výcvik pilotů.

Bombardier Inc. je kanadskou společností, která je aktivní v oblasti výroby letadel, zařízení pro železniční dopravu, rekreačních produktů, finančních služeb a služeb, které se vztahují k hlavnímu podnikání. Společnost řídí továrny ve 12 zemích v Severní Americe, Evropě a Asii, když více než 90 procent příjmů vytváří mimo Kanadu. Obrat Bombardieru ve fiskálním roce, který skončil 31. ledna 1999 dosáhl celkové výše 11,5 miliardy USD. (r) je registrovaná značka společnosti Bombardier Inc.

Kontakt: Bombardier Aerospace, Colin Fisher, tel:(Kanada) 416/375-3030 nebo Catherine Chase, tel: (Kanada) 514/855-7980 e- mail: www.aero.bombardier.com Klíčové slovo: INTERNATIONAL CANADA ASIA PACIFIC Průmyslové klíčové slovo: TRANSPORTATION AEROSPACE/DEFE (USA) New York tel: 212-752-9600 nebo 800-221-2462; Boston 617- 236- 4266 nebo tel: 800-225-2030; San Francisco tel: 415-986-4422 nebo tel: 800-227-0845; Los Angales 310- 820-9473 (376)

Keywords Bombardier

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic