Excite vytváří joint venture se španělskou Retevision

BARCELONA (PROTEXT/ots-PRNewswire)

Americká firma Excite Inc. (Nasdaq: XCIT) a španělská Retevision oznámily vytvoření nové internetové firmy ve Španělsku Excite Retevision Espana. Joint venture mezi oběma společnostmi představuje první významný společný podnik mezi španělskou firmou a velkým americkým internetovým portálem s hodnotou odhadovanou na 20 miliónů USD. Pro Excite dohoda znamená pokračující akceleraci mezinárodní expanze vedle stávajících společných podniků v Japonsku, Británii, Itálii a Austrálii.

Excite a Retevision se na vlastnictví joint venture budou podílet rovným dílem. Dohoda spojí oceňovanou technologii a náplň Excite s přední pozici Retevision jako poskytovatele internetových služeb ve Španělsku se 120.000 zákazníky. Nová společnost dále spojí síly obou firem v marketingu a prodeji, čímž unikátně využije znalost místního trhu a infrastrukturu Retevision.

"Společný podnik s Retevision je pokračování naší mezinárodní strategie výběru nejlepšího místního partnera na každém trhu, kde chceme být přítomni," řekl generální ředitel Excite George Bell. "Naše zkušenost při poskytování podmanivé personalizované obsahové náplně ve spojení s vydobytou reputací Retevision u španělských zákazníků nám umožňuje vytvořit joint venture, který se může stát novým měřítkem na rostoucím španělském internetovém trhu."

Excite Retevision Espana bude španělským uživatelům Internetu nabízet personalizovaný a na náplň bohatý startovací bod na Webu, lokalizovaný podle jejich zájmů. Zahrnuje oblasti jako zprávy, hudba a sport a navíc pokročilou vyhledávací technologii, internetový e-mail zdarma a počítačové nákupy. Excite Retevision Espana bude přitom španělským zadavatelům reklam nabízet přístup k významnému počtu uživatelů Webu i značnou marketingovou zkušenost v oblastech jako zobrazování reklamy a počítačový marketing.

Ředitelka Retevision Anna Birules Bertranová řekla: "Převzetí 50 procent podílu v Excite Retevision Espana potvrzuje náš úzký vztah k internetovému odvětví ve Španělsku a ambici dopomoci tomuto trhu k růstu a dále zlepšit naši pozici na něm."

"Retevision byla v nabízení přístupu na Internet až dosud velmi úspěšná a zapojení Excite rozšiřuje náš dosah do důležitých reklamních a transakčních sektorů. Excite Inc. a Retevision budou spolu pokračovat v posilování značky Excite Retevision Espana zesílenou personalizací a zaměřením obsahu, aby si zajistily statut internetové služby, kterou na španělském trhu ""každý musí mít""." O firmě Excite, Inc. Excite, Inc. je globální internetová mediální společnost, která přitahuje přes 15 miliónů zákazníků měsíčně ke svým vlajkovým portálovým službám excite.com a webcrawler.com a specializuje se prostřednictvím své dceřiné firmy Matchlogic, Inc na dodávky vysoce cílených marketingových řešení. Jako jedna z nejznámějších značek na Internetu je Excite známa více než 50 miliónům Američanů. Excite nabízí služby v deseti zemích a personalizaci ve čtyřech; firma má společné podniky Excite Japan s Itochu, Excite Australia s Liberty One, Excite Italy s Telecom Italia a joint venture Excite UK s British Telecom. Excite, Inc., založená v roce 1994, má sídlo v kalifornském Redwood City. O firmě Retevision Retevision je globální telekomunikační operátor, který vedl liberalizaci telekomunikačního trhu ve Španělsku a je aktivní na telefonním, audiovizuálním, datovém a internetovém trhu.

Retevision má ve Španělsku přes 1,200.000 zákazníků, z toho 230.000 firemních, má přes 2,000.000 aktivovaných linek a denní objem hovorů téměř 6,000.000 minut. Tato čísla shrnují vývoj firmy poté, co se stala v lednu 1998 operátorem pevných linek, a dokumentují jedno z nejrychlejších temp růstu mezi novými operátory na evropském telekomunikačním trhu. Příjmy v roce 1998 byly 61,000.000.000 peset, což byl proti předchozímu roku růst o 60 procent.

Retevision je lídrem na trhu služeb přístupu na Internet ve Španělsku prostřednictvím pobočky Iddeo vytvořené v září 1999. Retevision má také podíl na Retevision Movil, mobilní telefonní společnosti, která operuje pod značkou AMENA.

ots Original Text Service: Excite, Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Retevision Press Office, +34-93-502-2914, nebo mperezcr@retevision.es; nebo Narda Shirley z Gnash Communications, +44-171-243-4443, nebo info@gnash.co.uk, pro Excite; nebo Melissa Walia z Excite, +650-569-2213, nebo melissa@excitecorp.com

Keywords Excite

Region