SLI hodlá získat výrobce žárovek Supreme Lighting

Přední světový výrobce osvětlovacích zařízení SLI, Inc (označení na burze NYSE: SLI) dnes oznámil, že hodlá po schválení regulačními orgány získat společnost Supreme Lighting Corporation. Ta je nejstarším a největším nezávislým výrobcem osvětlovacích zařízení a žárovek ve Spojených státech. Supreme Lighting dosahuje tržeb kolem 60 miliónů dolarů a v Severní Karolíně disponuje skladovými prostory a výrobními zařízeními na ploše přesahující 400.000 čtverečních stop. Společnost má na mnoha místech v USA distribuční zařízení, OEM, velkoobchodní, maloobchodní a distribuční kanály a podle očekávání by měla společnosti SLI, Inc v Severní Americe poskytnout zavedenou logistickou infrastrukturu, která jí má pomoci k dalšímu růstu na trhu osvětlovacích zařízení. Společnost má v současné době na trhu svítidel vybudovanou extenzívní zpracovatelskou a distribuční infrastrukturu v Evropě a v Latinské Americe. Tato vrcholná akvizice, společně s nedávnou akvizicí společnosti IllumElex, poskytne základní podmínky pro přístup na severoamerický trh. Podmínky nákupu nebyly zveřejněny.

SLI, B.V. (Europe) bude schopna společnosti Supreme dodávat širokou škálu osvětlovacích zařízení a komponentů. PLP (nynější název SLI Lighting) bude dodávat osvětlovací balasty, zatímco IllumElex (nynější název SLI Lighting Solutions) bude zpracovávat materiálové zdroje všech zpracovatelských jednotek SLI. Další provozní výhody synergického charakteru podle očekávání vzniknou v USA z racionalizace totožného vybavení a režijních nákladů.

Předseda a výkonný ředitel Frank M. Ward sdělil, že "toto je jedinečná a důležitá akvizice pro budoucnost SLI v Severní Americe jako na předním trhu osvětlovacích těles. Supreme Lighting je uznávaným, stejně jako nejstarším a největším nezávislým výrobcem žárovek v USA. Společnost je dobře řízena již čtyřmi generacemi rodiny Siegalů. Bruce a Gary Siegalovi budou v této tradici pokračovat ve společnosti SLI. Historie společnosti Supreme Lighting v oblasti výroby osvětlovacích zařízení a inovace, infrastruktury zařízení a marketingových kanálů bude významnou devizou domácího strategického programu SLI ve Spojených státech, především v kombinaci s naší existující skupinou v USA. Upřímně se těšíme na založení naší domácí přítomnosti na trhu osvětlovacích zařízení, přičemž jako výrobní základna bude sloužit Jižní Karolína."

SLI, Inc se sídlem v Cantonu v americkém státě Massachusetts je vertikálně integrovaným návrhářem, výrobcem a prodejcem osvětlovacích systémů, které zahrnují lampy, upínadla a balasty. Společnost nabízí kompletní škálu lamp (žárovky, zářivky, kompaktní zářivky, výbojky, halogeny, miniaturní žárovky, neóny, LED a speciální lampy), širokou škálu upínadel, balastů a osvětlovacích systémů s optickými vlákny. Společnost poskytuje služby rozmanité klientské základně a na trzích celého světa, má hlavní závody ve 13 zemích a provozuje činnost po celém světě.

Vyjma historických informací jsou záležitosti diskutované v této tiskové zprávě do budoucna hledícími prohlášeními, na která se vztahuje ustanovení zákona Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995. Tato do budoucna hledící prohlášení vyjadřují předpoklady a zahrnují rizika a nejistoty, které mohou ovlivnit obchodní aktivity a výhledy společnosti SLI a způsobit, že se budou vlastní čísla podstatně odlišovat od těchto do budoucna hledících prohlášení.

ots Original Text Service: SLI, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Frank M. Ward, předseda a CEO společnosti SLI, Inc., telefonní číslo: (USA) 781-828-2948

Webová stránka: http://www.chml.com

Keywords SLI-Supreme Lighting