Innsbruck (Rakousko) 15. ledna (PROTEXT/BusinessWire)

Firma Procter & Gamble (index NYSE:PG), celosvětový partner Olympijského hnutí, se dnes zavázala pomáhat matkám na celém světě prostřednictvím své kampaně ‘Thank You Mom’ pořádané u příležitosti Olympijských her v Londýně 2012.

Firma plánuje získat 5 miliónů dolarů na vytvoření a podporu programů pro mladé sportovce po celém světě. Část tržeb z prodejů a další dary celosvětově známých značek Pampers(R), Tide(R), Gillette(R) a Pantene(R) pomohou matkám v péči o to, co je jim nejdražší - o děti. Navíc firma P&G také umožní tisícům matek z celého světa, které se dříve zúčastnily Olympijských her jako sportovkyně, zažít znovu na vlastní oči atmosféru Olympijských her.

“Věříme, že za každým skvělým sportovcem je ještě skvělejší matka,” řekl Marc Pritchard, ředitel firmy P&G pro marketing a budování značky. “Firma P&G podniká v oboru, který pomáhá matkám. Prostřednictvím našeho programu ‘Thank You Mom’ budeme podporovat nejen matky olympijských sportovců, ale také všechny matky, které se snaží udělat maximum pro co nejlepší život svých dětí.”

“Velmi mě těší velká snaha firmy P&G pomáhat Olympijskému hnutí,” řekl prezident MOV (Mezinárodní olympijský výbor), Jacques Rogge. “Prostřednictvím podpory matek olympioniků firma P&G pomáhá sportovcům. Díky podpoře mladých sportovců firma podporuje rodiny a pomáhá vytvářet nové sportovce každý den. Přesně v duchu s olympijskými hodnotami.”

Firma P&G a její značky budou sponzorovat také více než 150 sportovců, kteří budou představeni v reklamách a prodejních kampaních zaměřených na podporu prodeje a zvýšení příspěvků mladým sportovcům. Mezi špičkové sportovce, které firma P&G a její značky sponzorují, patří:

- Michael Phelps, USA, plavání - sponzorován značkou Head & Shoulders

- Paula Radcliffe , Velká Británie, atletika - sponzorována značkami Fairy a Pampers

- Roger Federer, Švýcarsko, tenis - sponzorován značkou Gillette

- Jessica Ennis, Velká Británie, atletika - sponzorována značkou Olay

- Lin Dan, Čína, badminton - sponzorován značkou Gillette

“Sport změnil můj život již v dětství,” řekl Michael Phelps, šestnáctinásobný olympijský medailista, kterého sponzoruje značka Head & Shoulders a který začal plavat v sedmi letech. “Jako dítěti mi diagnostikovali hyperaktivitu a nedostatek pozornosti, a tak jsem použil sport, jako ventil pro mohou energii. A to pozitivně ovlivnilo i můj život mimo bazén.”

“Doufáme, že vytvoříme silnou komunitu, která poděkuje matkám z celého světa a změní život mladých sportovců na celém světě,” dodal Marc Pritchard.

Kompletní seznam jednotlivých částí kampaně 'Thank You Mom' firmy P&G, včetně dalších informací, fotografií a videí najdete na webové stránce www.PGThankYouMomMediaCenter.com.

O firmě Procter & Gamble

Každý den se značky P&G dotýkají života 4.4 miliard lidí po celém světě. Společnost vlastní jedno z nejsilnějších portfolií důvěryhodných, kvalitních a špičkových značek, včetně Pampers(R), Tide(R), Ariel(R), Always(R), Whisper(R), Pantene(R), Mach3(R), Bounty(R), Dawn(R), Gain(R), Pringles(R), Charmin(R), Downy(R), Lenor(R), Iams(R), Crest(R), Oral-B(R), Duracell(R), Olay(R), Head & Shoulders(R), Wella(R), Gillette(R), Braun(R), Fusion(R), Ace(R), Febreze(R) a Ambi Pur(R). Firma P&G má pobočky v 80 zemích celého světa a její značky se prodávají ve více než 180 zemích světa. Navštivte stránky http://www.pg.com, kde najdete nejnovější zprávy a podrobné informace o firmě P&G a jejích značkách.

Kontaktní informace

P&G

Lucy Hodgson

+1-513-983-5073

+1-513-377-2945

hodgson.l@pg.com

nebo

Taylor

Mari Rella

+1-212-714-5744

+1-516-316-4611

mrella@taylorstrategy.com

Zdroj: Procter & Gamble

Přečtěte si tuto tiskovou zprávu online na webové stránce:

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Keywords Rakousko-kosmetika-chemie-olympijské-sporty-firmy-Procter & Gamble