FMC a Asahi mají prodejní smlouvu pro Asii a Pacifik

Společnosti FMC Corporation (NYSE: FMC) a Asahi Chemical Industry Co., Ltd. oznámily, že završily smlouvu o vytvoření společného podniku pro prodej farmaceutických excipientů v asijsko-tichomořské oblasti s výjimkou Japonska.

Nová prodejní společnost s názvem Avicel Asia-Pacific Limited začne fungovat od 1.dubna 1999. Avicel Asia-Pacific Limited je ve společném vlastnictví firem FMC Hong Kong a Asahi Chemical Industry Co., Ltd., přičemž obě mají podíl 50 procent. Nový podnik bude mít sídlo v Hongkongu.

Avicel Asia-Pacific Limited využije sloučení sil obou mateřských společností ke zvýšení prodeje mikrokrystalických excipientů na bázi celulózy stávajícím zákazníkům a rozvoji poptávky u potenciálních zákaznících.

Společnost FMC Corporation je jedním z předních světových výrobců chemikálií a strojního zařízení pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává asi 16.000 osob ve 100 výrobních závodech a dolech v 25 zemích. Společnost rozděluje své podnikatelské aktivity do pěti hlavních segmentů: energetické systémy, zařízení pro potravinářský průmysl a dopravu, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie.

Společnost Asahi Chemical Industry Co., Ltd., významná japonská společnost, je jedním z předních producentů chemikálií, petrochemických produktů, vláken, stavebních hmot, domů, zdravotnických potřeb a elektroniky. Asahi zaměstnává asi 27.000 osob. Společnost dělí své podnikatelské aktivity do čtyř hlavních segmentů: chemikálie a plasty, bytová výstavba a stavebnictví, vlákna a textil, speciální produkty a služby.

ots Original Text Service: FMC Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Patricia A. McGee za FMC Corporation, 215-299-6060

Novinky o společnosti: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo fax 800-758-5804, linka 121861