Nakladatelství MOTTO členem skupiny Albatros Media a.s.

Podpisem smlouvy o prodeji 100% podílu na společnosti R+H, spol. s r.o., provozovatele knižního nakladatelství MOTTO, uzavřené ve středu 22. prosince 2010 byl dokončen proces začlenění tohoto nakladatelství do mediální skupiny Albatros Media a.s. MOTTO se tak stává šestým knižním nakladatelstvím v jejím portfoliu.

Nakladatelství MOTTO vzniklo v Praze v roce 1991 a již od počátku se pod vedením Ing. Romany Přidalové cíleně zaměřuje na kvalitní beletristickou literaturu především pro české čtenářky. Do širokého portfolia českých autorů knih nakladatelství patří Halina Pawlowská, Irena Obermannová, Ivanka Devátá, Barbara Nesvadbová, Iva Hercíková, Stanislava Jarolímková, Miroslav Plzák a řada dalších. Významné postavení má MOTTO i v zahraniční překladové literatuře díky vydávání knih P.D.Jamesové, Sherry Argovové, Lee Harrisové a mnoha dalších autorů světových bestsellerů. V letošním roce MOTTO uvedlo na český knižní trh zhruba 60 knižních novinek a reedic dříve úspěšných titulů.

Michal Krejčí, předseda představenstva a generální ředitel Albatros Media a.s., k dnešní akvizici uvedl: „Nakladatelství MOTTO bude nadále pod křídly naší skupiny a programovým řízením Ing. Romany Přidalové pokračovat v mnohaleté úspěšné nakladatelské činnosti zaměřené především na kvalitní beletrii nejenom českých autorek a autorů. V budoucnu předpokládáme výrazné zvýšení počtu vydávaných titulů nakladatelství MOTTO spolu s maximálním využitím výrobních, obchodních a marketingových zdrojů skupiny Albatros Media a.s. pro další zkvalitnění nabídky, způsobů distribuce i obchodních výsledků tohoto již tradičního nakladatelství.“

O společnosti:

ALBATROS Media a. s. je mediální společnost nabízející pod značkami šesti nakladatelství Albatros, Computer Press, PLUS, MOTTO, COOBOO a Edice České televize široké spektrum mediálních produktů - především knih, ale i interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD. Navazuje na společnost ALBATROS nakladatelství a.s., jež na českém knižním trhu od svého vzniku v roce 1949 (do roku 1969 pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy) vydalo více než 11 tisíc titulů v celkovém nákladu přesahujícím 360 milionů výtisků. V roce 1964 bylo jedním ze 7 světových zakladatelů veletrhu dětské knihy v italské Bologni.

Kontakt:

Dana Špicarová