Prohlášení českobudějovické advokátky Elvíry Tomáškové

PRAHA 1.března (PROTEXT)

Prohlášení českobudějovické advokátky Elvíry Tomáškové, právní zástupkyně devětasedmdesátileté restituentky Anny Smíškové z Protivína na Písecku: Po osmi letech soudních sporů o restituční nárok vrátil Krajský soud v Českých Budějovicích případ znovu Okresnímu soudu v Českém Krumlově a moje stařičká klientka stále nemůže disponovat se svým majetkem. Vzkazuji proto ministru spravedlnosti Otakaru Motejlovi: Pokud za Vašeho laskavého přispění jihočeští soudci opakovaně porušují lidská práva zaručená Ústavou ČR, není pro Vás na ministerstvu místo ani na vrátnici.

V Českých Budějovicích 1.března 1999

Elvíra Tomášková